De dirigent: Erik Munten onze nieuwe dirigent

Erik Munten is vanaf 14 november 2017 onze nieuwe dirigent. Hij volgt Cor Dorssers op die gedurende 33 jaar ons op voortreffelijke wijze naar veel muzikale hoogtepunten heeft geleid.

20180107 160811 MvD 200x300Erik Munten  Erik Munten in Tegelen geboren begint in zijn kindheid met het bespelen van elektronisch orgel. Kort daarna komt hij in aanraking met de HaFaBra (Harmonie, Fanfare en Brassband) wereld; speelt hij in eerste instantie in de drumband en daarna trompet in de harmonie.Op vijftien jarige leeftijd wordt Erik Munten door Ton Wilbers gevraagd om een koor (Sjaloom) te begeleiden. Twee jaar later begon Erik Munten bij het toenmalige Sjaloom en jongerenkoor Belfeld als dirigent.

Ondertussen breidt Erik zijn muzikale wereld uit van kerkorganist/begeleider kerkkoor tot trompettist in een symfonie orkest en bigband.

Met zo veel muziek in het bloed kan een studie aan het Conservatorium niet uitblijven. Erik Munten doet uiteindelijk twee studies aan het Conservatorium te Maastricht, te weten docent elektronisch orgel (met certificaat keyboard en synthesizer) bij Jo Peeters en Schoolmuziek (1ste graads leerkracht) bij André Stolwijk.

Tijdens de lessen directie (verplicht bijvak voor het Schoolmuziek) verhoogt Erik zijn kennis en vaardigheden en zet hij deze in bij diverse koren.

Erik start na zijn studie als docent keyboard in Duitsland en maakt steeds grotere stappen met zijn koren naar totale muzikale producties en / of  Promsconcerten.

Hij blijft ook musiceren en dirigeren tijdens de uitstap naar het bedrijfsleven.               

Sinds kort richt Erik zich weer volledig op de muziek met zijn bedrijf Erik Munten Music en blijft hij zijn dromen realiseren. Naast zijn droom om ooit een bigband te dirigeren, komt ook zijn droom om ooit een mannenkoor te dirigeren uiteindelijk uit bij de Mal Maas Zengers.