De dirigent: Pieter Janssen

Pieter Janssen Portrait

Pieter Janssen sinds April 2019 dirigent van de MMZ

 

Als een echt Belfelds menke stond ik als 13 jarige voor de keuze of gaan voetballen bij Belfeldia of lid worden van de plaatselijke harmonie. Omdat ik toen al in een knapenkoortje zong in de plaatselijke kerk en gefascineerd was door de klanken van het kerkorgel was mijn keuze niet zo moeilijk en koos ik voor de muziek.

Op 19 jarige leeftijd werd ik opgeroepen voor militaire dienst en beleefde bij het Trompettercorps der Artillerie in Breda op muziekgebied de mooiste tijd van mijn leven. Na mijn militaire diensttijd ging mijn muzikale loopbaan verder bij de harmonie maar werd ook dirigent van het pas opgerichte Seniorenkoor. Inmiddels kreeg ik al vele jaren prive orgelles en daarna nog vier jaar pianoles van Ben Benders in 1984 werd ik lid van de MMZ waar ik al heel snel 2e dirigent werd. En nu na 35 mooie jaren in het koor gezongen te hebben aangesteld als dirigent van de MMZ.

Bijzonder trots ben ik nu dat ik dit koor nu mag gaan leiden en spreek de hoop uit dat we nog vele jaren door kunnen gaan.

 

Getekend Pieter Janssen