Over de Mal-Maaszengers

Belfeld is een muzikaal dorp. Dat blijkt uit het groot aantal koren en andere muziekgezelschappen die er zijn. De Mal-Maaszengers zijn opgericht in 1972. In de beginperiode waren er ongeveer 25 leden. Maar doordat de mannenzang leefde groeide het koor al snel uit. Het aantal actieve leden bedraagt thans 46. Al zo'n 30 jaar is Cor Dorssers onze dirigent. Muzikaal worden we begeleid door Gerald Wijnen.
Het repertoire van de Mal-Maaszengers bestrijkt een breed gebied. Zo kunnen er concerten gegeven worden in een Duits, Frans, Italiaans en Slavisch repertoire. Ook wordt er in het Nederlands gezongen en natuurlijk mogen enkele nummers in ons eigen Limburgs niet ontbreken. Verder zijn er de gezellige buffetliederen die ook regelmatig gezongen worden. Tevens wordt nu aan moderisering van het repertoire gewerkt.

Enkele keren per jaar wordt aan muziekuitvoeringen met meerdere koren en muziekgezelschappen deelgenomen. Zo is er o.a. het jaarlijkse Kerstconcert met de andere Belfeldse koren. Tevens is nu 3 keer, samen met Ringfield en de Harmonie, een Promsconcert uitgevoerd.

35 jaarKlik om te vergrotenTer gelegenheid van het 35 jarig lustrum is er een optreden geweest met solisten Magda Crijns en Emile Godding.

Bij ons 40-jarig bestaan is er een mooi concert geweest met enkele kinderen van oud leden van de Mal-Maaszengers. Aan dit concert hebben Wim Naus en Lottie Boermans, Arno Adams en Frank Peeters meegewerkt. Samen met hen is dit wederom een onvergetelijk concert geworden. In de herfst is in de Haandert in Tegelen toen een onvergetelijk concert met de Maastreechter Staar geweest. Samen met de Staar zijn toen 2 nummers gezongen.

Bovenstaande geeft een beeld van het brede muzikale gebied dat wordt bestreken.

Bij de leden staat het in vriendschap samen gezellig zingen voorop.

De repetitie is op dinsdagavond in gemeenschapshuis "De Hamar". Dan is er naast de serieuze repetitie ook de gezellige pauze en voor menigeen nog een prettig uurtje na de repetitie.

De laatste zaterdag van de maand wordt keer op keer door fitte leden het oud papier in Belfeld opgehaald. Dit is dan, behalve flink aanpakken, ook een gezellig en sociaal gebeuren. De ophaalteams bestaan uit een mengelmoes van tenoren, baritons en bassen. Met deze activiteit wordt er voor extra inkomen voor het koor gezorgd.

Er worden jaarlijks een aantal activiteiten georganiseerd. Zo is er ieder jaar een familiedag waaraan ook de partners en hun kinderen kunnen deelnemen. Hierbij wordt naast een fietstocht ook van een koud en warm buffet genoten.

Verder is er het Ceciliafeest. Dit bestaat uit de Cecilia avond, waarbij na de H. Mis, een gezellige avond plaats vindt waarbij meestal ook een optreden van enkele leden is. Zo hebben de baritons 25 jaar lang een ludiek optreden gegeven. Verder is er de maandag daarna een excursie, bijvoorbeeld naar een interessant bedrijf. Daarna wordt ergens een hapje gegeten en om vervolgens de dag gezellig af te sluiten.

Elk vijfde jaar wordt een lustrum gevierd. Behalve de uitvoering van een mooi concert, wordt dan ook een meerdaagse buitenlands reis gemaakt.

Geïnteresseerden kunnen altijd op de repetitieavond vrijblijvend komen kijken. Ook kan er eventueel mee gerepeteerd worden.

 

20181013-175013-MvD-Zij
20180701-103501-MvD-Zij
Pieter Janssen-Portrait
20190622-213104-MvD
20181013-170032-MvD-Zij
20180703-195458-MvD-Zij
20180527-132428-MvD-Zij
20181216-162928-MvD-Zij
20180527-132427-MvD-Zij
Jub Krant02-Zij